Vietnamese loempia’s. 20 Stuks

20-25 vellen rijstpapier
310 g kipgehakt (of half krab, half varkensgehakt
20 g glasvermicelli
1 wortel, in dunne repen gesneden
1/4 kool, in dunne repen gesneden
2 lente-uitjes, fijngehakt
1 tl suiker

1/2 tl zout

1/2 tl witte peper

1 el oestersaus
3 teentjes knoflook fijngehakt
3 el plantaardige olie
extra olie voor frituren
1 ei losgeklopt
slablaadjes
muntblaadjes, fijngesneden




Bereiding.

Week de mie 5 minuten in heet water, totdat hij zacht is.
Giet de mie af, snijd deze in stukken van 5 cm en zet de mie dan apart.
Schenk vervolgens 3 eetlepels olie in een wok of koekenpan, voeg de knoflook
en het kippenvlees (of krab en varkensvlees) toe en bak dit rul in 8 minuten.
Voeg dan de kool, wortel, lente-ui en mie toe en bak de groenten zacht in
ongeveer 3 minuten op een hoog vuur.
Zet de pan daarna van het vuur en voeg het zout, de suiker, peper en oestersaus
toe, roer alles goed door. Bestrijk, als het mengsel is afgekoeld, de vellen rijst-
papier aan beide zijden met water, om te voorkomen dat ze uitdrogen en breken;
of dompel ze in warm water. Leg 1 eetlepel van het mengsel op elke papier, vouw
de zijkanten eerst, rol ze vervolgens op en plak ze dicht met het geslagen ei.
Zet de pakketjes in de koelkast tot gebruik.
Verwarm vervolgens de extra olie in de wok of koekenpan en frituur de
loempia’s totdat ze goudbruin zijn. Serveer de loempia’s op slabladeren,
gegarneerd met munt en geef er zoete chilisaus bij.

Print pagina