Bami Goreng 4 personen

275 g dunne mie (Chinese eiermie)
1 kipfilet.
100 g mager varkensvlees.
2 eetl. plantaardige olie.
150 g gepelde garnalen, verse of gekookte.
4 sjalotjes, of 1 middelgrote ui, gehakt.
1 stukje verse gember van 1 cm geschild en in dunne plakjes.
2 tenen knoflook, uit de knijper.
3 eetl. lichte sojasaus.
1 tot 2 theel. chilisaus.
1 eetl. rijstazijn of witte-wijnazijn.
2 theel. suiker.
1/2 theel. zout.
125 g wittekool, in reepjes.
125 g verse spinazie, in reepjes.
3 lenteuitjes, in reepjes.



Bereiding.

Breng een grote pan gezouten water aan
de kook en kook de mie bijtgaar volgens
de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de mie af en zet weg. Zet de kipfilet en het

varkensvlees 30 minuten in het vriesvak tot
het vlees stevig, maar niet bevroren is.
Snijd de kipfilet en het varkensvlees
Verhit de olie in een grote wok en roerbak en
de kip, het varkensvlees en de garnalen 2 tot
minuten in. Voeg de sjalotjes of ui, gember
en knoflook toe en roerbak zonder dat de
groenten bruin worden.
Schep er de soja- en chilisaus, rijstazijn,

suiker en zout door. Laat even sudderen
en schep er dan de kool, spinazie en lenteui
door. Dek af en laat 4 minuten sudderen.
schep er de mie door en laat doorwarmen.

Print pagina