- 350 gram macaroni
- 400 gram Chinese wok groente
- 400 gram gehakt of fijn gesneden procureur
- 1 grote ui gesnipperd
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel sambal brandal
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1/2 theelepel five spice
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels ketjap asin
- 1 1/2 theelepel trassi
- gemalen zwarte peper en zout
- 4 eieren om te bakken
- 1 kippenbouillon blokje
- zonnebloemolie
Bereiding.
Kook de macaroni bijt gaar in een pan met water en een bouillon blokje. Spoel de macaroni met koud water af na koken.
Meng ondertussen het gehakt met 2 eetlepels ketjap: verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, snuf peper, snuf zout en de sambal brandal tot de uien glazig zijn. Voeg de five spice en de trassi toe en bak kort mee. Voeg dan het gehakt toe en bak tot het gehakt gaar en goudbruin is. Als het gehakt klaar is voeg je de tomatenpuree toe en bak je dit kort mee. Voeg de wok groente toe en bak het geheel 3 min bijtgaar. Breng het gehakt verder op smaak met de ketjap manis en de ketjap asin.
Schep vervolgens de gekookte macaroni erdoorheen en proef of je nog meer ketjap manis of ketjap asin wilt toevoegen. Serveer met een gebakken ei.
Deze net gemaakt voor vanavond……Beetje gespeeld met de spijzen dus ietsje meer van alles omdat voor 5 pers is. Erg lekker……Bedankt voor een heerlijk recept!
Graag gedaan Petra.
was lekker! we waren met 2 pers dus later deze week een makkelijke avondππ
mooi te lezen π
Deze ga ik zaterdag maken ben erg benieuwd, wij houden hier wel van π
Heb deze net gemaakt voor morgen, en het is heerlijk!!! Moet alleen de macaroni nog koken morgen.
Dankjewel voor dit lekkere recept, en het is zeker voor herhaling vatbaar π
Graag gedaan lillian.