Sop Tomat Tjina 4 personen

1 dl koude melk

1 liter sterke bouillon (kip)

50 gram bloem

3 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel wijnazijn

1 mespunt knoflookpoeder
½ theelepel djahé

2 eetlepels suiker
2 eetlepels stukjes ham

2 eetlepels stukjes vlees (kip)
2 druppels rijstwijn (of droge sherry)

½ dl koffiemelk of room
1 eetlepel zout

½ theelepel ve-tsin




Bereiding.

Breng de bouillon aan de kook. Maak een mengsel van bloem, melk, tomatenpuree, azijn,
knoflookpoeder, djahé en suiker en voeg dit al roerend aan de bouillon toe. Laat dit nu 5 minuten
zachtjes doorkoken. Doe het vlees (ham en stukjes gaar kippen- of varkensvlees) erbij en laat het
geheel nog eventjes doorkoken alvorens het van het vuur te nemen. Daarna voegt men koffiemelk,
rijstwijn (of droge sherry), zout en ve-tsin toe. Voor het opdienen kan je wat fijngesneden omelet ,prei en wat taugé als laatste aan de soep toevoegen. Serveer deze soep in kommen.


Print pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *