Sparerib marinade 4 personen

Voor 3 kg spareribs

1 citroen, uitgeperst,

3-4 el honing,

1 el donkere basterdsuiker,

8 tenen knoflook, geperst,

HJ’s Sambal naar smaak

2 uien (fijn),

2 el wijnazijn,

200 ml tomatenketchup,

1 el worchestersaus,

Zeezout

Zwarte peper uit de molen,

½ L cola

400 ml ketjap manis

Flinke scheut wiskey

Flinke scheut sherry

Zonnebloemolie (flinke scheut)

2 cm dik plak verse gember

200 ml jus de orange



Bereiding.

Flikker alles bijelkaar en laat de spareribs minimaal 48 uur marineren in deze marinade, of zet het op een zacht vuurtje en gaar de spareribs gaar tot dat het vlees bijna van het bot valt, de marinade daarna licht inkoken, de spareribs afgrillen op de BBQ of hete lucht oven, bestrijken met de ingekookte marinade en nog een paar minuutjes terug op de BBQ of in de oven.

Print pagina