Quiche Dimi 4 personen

5 plakjes bladerdeeg
200 gr. mager gerookte spek

teentje knoflook geperst
vers gemalen peper naar smaak
mespuntje zout

mespuntje komijn poeder
200 gr. gemalen gruyiere kaas
4 eieren
250 mililter room

100 gr. tros tomaat in kwart gesneden

handje rucola fijn gesneden




Bereiding.

Verwarm de oven vast voor op 200 graden.
Bladerdeeg 10 minuten laten ontdooien op het aanrecht. De bakvorm invetten met een beetje boter of olie.

De bakvorm bekleden met het bladerdeeg. Prik een paar gaatjes in het deeg met een vork.
De spekreepjes, knoflook, trostomaat, komijnpoeder en rucola heel even bakken in een koekenpan.  De spekreepjes mengsel verdeel je over de bodem van de bakvorm.
In een kom de eieren, room, zout en peper even loskloppen. Dan de gruyiere kaas erdoor mengen en nog even doorroeren.
Giet dit mengsel over de spekreepjes heen. Even de bovenkant mooi glad strijken.
Bak de quiche op 200 graden in minimaal 30 minuten gaar. Je kan met een sateprikker controleren of de quiche al klaar is. 

Print pagina