Kip Piri-Piri 4 personen

90 gr grof gehakte verse pikante rode
chilipepers.
5 tenen knoflook, fijngehakt.
1 theelepel zout.
2,5 dl olijfolie.
4 eetlepels witte-wijnazijn.

1 theel organo.
1 theel gerookte paprika.

sap van halve citroen.

2 theel cayennepeper

800 gr kippendijen



Bereiding.

Doe voor de saus de chilipepers, knoflook, het

zout, 1/3 olijfolie en azijn in een pot met een goed
sluitend deksel en schud. Zet circa 1 week in de
koelkast. (je hebt
niet alle saus nodig, het is tot 2 maanden in de koel-
kast te bewaren.) Schud goed voor het gebruik.
Doe de knoflook, gerookte paprika, oregano, citroensap, cayennepeper, overige olijfolie en chilipepers in een blender en vermaal het tot een saus. Wrijf
dit mengsel over de kippendijen en doe ze in een kom.
Dek de kom af en zet 4 uur in de koelkast.
Verwarm de grill voor of maak een houtskool-
vuur. Neem de kippendijen uit de marinade en bewaar
de marinade. Rijg de kip aan metalen pennen
Bestrooi met zout. Grill of rooster ze tot dat ze gaar zijn waarbij je ze één keer omdraait en
een paar keer met de marinade bedruipt.
Schik de spiesjes in een dienschaal en garneer met
de partjes citroen. Serveer met brood of patat en geef er de
piri-piri-saus apart bij om de kip in te dopen.

Print pagina