Surinaamse Bonenschotel 4 personen

8 kip drumsticks

400 g bruine bonen

100 g zoutvlees

50 g olie

1 maggi bouillonblokje

2 teentjes knoflook, fijngesneden

1 ui, fijngesneden

1 madam jeanette, fijngesneden

1 tomaat, ontveld en fijngesneden

een klein bosje fijngehakte selderij

1,5 liter water




Bereiding.

  • Kook het zoutvlees uit en snij in stukjes.
  • Verhit een pan met dikke bodem, doe de olie hierin en fruit de ui, knoflook en  peper tot de ui zacht en glazig is.
  • Doe de stukjes tomaat erbij en bak het mengsel 1 minuut door.
  • Ontvel de drumsticks en haal het vlees van het bot.
  • Voeg het vlees en de kip toe en schep het door het uimengsel.
  • Wanneer het vlees is aangebraden, de bruinen bonen en het bouillonblokje toevoegen. Roer het geheel goed om.
  • Laat het geheel aan de kook komen en laat het vervolgens ongeveer half uur sudderen tot de bonen en het vlees gaar zijn.
  • Maak de soep op smaak af met zout en peper en strooi er op het laatst de selderij over. Serveer met rijst en eventueel met kouseband.


Print pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *