Tempeh Goreng 4 personen

Ingrediënten

6 lente uitjes

5 tenen knoflook

500 gram tempeh

3 dl zonnebloemolie om te frituren

1 theelepels HJ’s sambal

3 theelepels palmsuiker

3 eetlepels ketjap asin

3 eetlepels ketjap manis

2 theelepels kurkuma

 

Bereiding

1. maak de lente ui schoon en snij die in schuine dunne ringetjes.

2. halveer de tempeh overlangs en snij dan in plakken van 1 cm dik, ongeveer 30 stukjes krijg je dan.

3. verhit de olie in een grote braadpan, bak de tempeh in gedeeltes op matig vuur 4 minuten aan beiden kanten goudbruin en krokant, goed doorbakken! Laat de tempeh uitlekken op keukenpapier.

4. bak in overgebleven olie de lente ui, knoflook glazig op matig vuur, sambal palmsuiker toevoegen en afblussen met de ketjaps , 1 minuutje zachtjes stoven en dan de tempeh toevoegen, voorzichtig omscheppen. Kan warm of koud gegeten worden.

Print pagina