Thaise Tom Kha Kai 4 personen

1 blik kokosmelk (400 ml)

1 liter kippenbouillon.

1 stengel citroengras.

1 rode peper.

duimpje galangawortel (Laos) 

5 blaadjes limoenblad.

300 gram kipfilet of kippendij.

2 bosuien.

150 gram Shiitake.

50 gram rijstnoedels.

2–3 eetlepels vissaus.

2 eetlepels sap van een limoen.

1 eetlepel bruine suiker.

verse koriander.
Bereiding.

  1. Giet de kokosmelk en de kippenbouillon in de soeppan. Snijd de citroengras stengel in 2-3 stukken. Was de rode peper, verwijder de steel, eventueel de zaadjes en snijd in ringen. Snijd de galangawortel in 5 dunnen plakjes van max 0.5 cm. Stop de citroengras, rode peper, galanga wortel en limoenblad bij de kokosmelk en breng aan de kook. Draai daarna het vuur naar middelhoog.
  2. Ondertussen maak je de kipfilet/kippendij schoon en snijd in dunne plakken en stukken. Voeg toe aan de Tom Ka soep en laat garen gedurende 3-5 minuten. Het beste is om dit zonder deksel op de pan te doen, zodat de kokosmelk niet overkookt.
  3. Maak intussen de bosuien schoon: verwijder het buitenste blad en snijd in ringen. maak de paddenstoelen schoon en snijd in parten. Voeg ook toe aan de soeppan en laat mee garen gedurende 3-5 minuten. Je wilt dat je groente gekookt zijn, maar nog wel bijtgaar.
  4. Voor extra vulling, kun je wat rijstnoedels koken of weken. Dit heeft meestal maar zeer kort nodig en check de verpakking voor de juiste bereiding. Giet af onder de koude kraan en verdeel alvast over de soepkommen.

Print pagina