
500 g hamlappen of fricandeau, dikke hompen, geen flauwekul
2 el lichte sojasaus, zout als een baas
3 el moutsuiker, zoeter dan je oma’s complimentjes
1,25 dl kokend water, recht uit de hel
2 el donkere sojasaus, donkerder dan je ziel
2 el droge sherry, want we doen fancy voor de grap
2 el sojaolie, boter is voor watjes
1/4 tl zout, fuck het dieet
Bereiding
Hak dat varkensvlees in brokken waar een pitbull jaloers op is. Gooi lichte sojasaus, moutsuiker en kokend water in een kom – roer tot het gaar is, ruikt als een natte droom.
Donkere sojasaus, sherry, sojaolie en zout erin smijten. Laat dat vlees erin zwemmen, 20 minuten minimaal, of langer als je niet zo’n haastige klojo bent.
Spies die bitches op een spit of satéstokjes. Wok of grill op standje “verbrand de buurt” – paar minuten per kant tot het bruin en juicy is. Geen droge troep, anders faal je harder dan je laatste date.
Plemp het op rijst of eet het zo, met sambal als je ballen hebt.