Varkensvlees van het spit. 4 personen

500 gr hamlappen of fricandeau

Ingrediënten.

2 eetlepel lichte sojasaus

3 eetlepels moutsuiker

1,25 dl kokend water

2 eetlepel donkere sojasaus

2 eetlepel droge sherry

2 eetlepels soja olie

1/4 theelepel zout

2 eetlepel suiker

2 theelepel sesamolie

Bereiding

Snijd het vlees in plakken en doe ze in een kom met de voorgemengde smaakbestanddelen. Schep goed door, laat 2-3 uur marineren onder geregeld omscheppen.
Steek de lapjes op een dikke vleespen of spies en hang ze in een voorverwarmde oven (stand 200°C) gedurende 10 minuten. Zorg voor een lekbakje voor druipend vet.
Roer de moutsuiker in het kokende water tot ze geheel is opgelost. Neem de spies uit de oven en strijk de plakken rijkelijk met de stroop in. Doe nog 5 minuten in de oven terug. Strijk nogmaals met de stroop in, laat nog heel even een korstje krijgen, neem dan het vlees uit de oven en strijk het een derde maal in.
Snijd de plakken kleiner en schik ze op een dienschaal. Kan warm zowel als koud worden opgediend.

Print pagina