- 300 g witvisfilet, in blokjes.
- 2 eetl. rode kerriepasta.
- 1 ei.
- 2 eetl. vissaus.
- 1 theel. kristalsuiker.
- 2 eetl. maïzena.
- 3 Citrus bladen (djeroek poeroet), in smalle reepjes.
- 1 eetl. gehakte verse koriander.
- 50 g sperziebonen, fijn gesneden.
- olie voor het bakken.
- mosterdkers, ter garnering.
- VOOR DE KOMKOMMERRELISH.
- 4 eetl. Thaise kokos- of rijstazijn.
- 4 eetl. water.
- 50 g suiker.
- 1 bol ingemaakte knoflook, in plakjes.
- 1 komkommer, in de lengte in vieren gesneden en dan in plakjes.
- 4 sjalotjes, in dunne plakjes
- 1 eetl. verse gember, fijngehakt
- rode chilipepers, ontzaad en fijngehakt, ter garnering.
Bereiding.
Doe voor de relish de azijn in een pan en
voeg het water en de suiker toe. Breng al
roerend aan de kook tot de suiker is
opgelost. Laat afkoelen.
Doe de ingemaakte knoflook in een kom
en schep er de komkommer, sjalotjes en
gember door. Giet er het afgekoelde azijn-
mengsel over en garneer met de chilipeper.
Doe de blokjes vis, de kerriepasta en het
ei in een keukenmachine en draai tot
alles gemengd is. Doe het mengsel in een
kom en schep er de rest van de ingrediën-
ten, behalve de olie en mosterdkers, door.
Vorm van het vişmengsel met vochtige
handen koekjes van circa 5 cm doorsnee
en 5 mm dik.
Verhit de olie en bak de
koekjes in porties 4 tot 5 minuten goud geel krokant.
Laat op keukenpapier uitlekken. Garneer
met de mosterdkers en geef er de relish bij.