Zuppa di Pomodora 4 personen

1,5 kg trostomaten

1 winterpeen

1 verse Spaanse peper

2 preien

10 takjes basilicum

3 takjes verse oregano

2 tenen knoflook

2 sjalotten

Olijfolie

1l groente of kippenbouillon

Vers gemalen peper

Zeezout




Bereiding.

Was alle groente en snij in kleine stukjes. Pel de sjalotten en de knoflook en snij ook deze in kleine stukjes. Verwarm de groente/kippenbouillon.

Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Fruit de sjalotjes, Spaanse peper en de knoflook aan. Doe daarna alle gewassen groente in de pan. Als deze warm zijn, voeg je de bouillon en de gesneden tomaat toe.

Breng het geheel aan de kook en laat daarna 60 minuten op een laag vuurtjes doorkoken. Hou de pan goed in de gaten en blijf regelmatig doorroeren. Haal na een uur de pan van het vuur, doe de geplukte basilicum en oregano in de soep. Pureer het geheel met een staafmixer. Doe dit net zo lang tot dat de tomatensoep helemaal fijn is. Breng de soep op smaak met peper en zout. 

Print pagina