Sapi Tjampoer Malang 4 personen

500 g rundvlees, blokjes, stoofstyle

2 eetlepels olie, geen gedoe

2 uien, gehakt, snij snij

3 knoflookteentjes, bam, gehakt

2 cm gember, geraspt, fris

1 theelepel kurkuma, geel goud

1 theelepel koriander, pow

1 theelepel komijn, diep man

2 rode chili’s, hak hak, pitjes eruit als je chill wil

90 ml ketjap manis, zoetigheid

250 ml water, of bouillon als je flex bent

2 aardappels, blokjes, stevig spul

1 appel, geraspt, Malang-gamechanger

1 theelepel tamarinde, zuur bommetje

Zout en peper, jij bepaalt

250 ml kokosmelk, creamy als je durft

Gefrituurde uitjes en peterselie, top erop




Bereiding.

Spicebom maken: Uien, knoflook, gember, chili’s, kurkuma, koriander, komijn – hakken, mixen, vijzel of blender, knal het tot pasta. Geur in je neus!

Vlees droppen: Olie heet, rundvlees erin, bruin bakken. Spicebom erbij, 2-3 minuten laten knallen, aroma’s gaan los.

Low en slow: Water of bouillon splashen, ketjap manis erin, vuur laag, deksel erop, 1-2 uur sudderen tot dat vlees smelt.

Aardappels gooien: Blokjes erin, 20-30 minuten meekoken, stevig maar gaar, check check.

Next level twist: Appel rasp, tamarinde klats, kokosmelk als je ballen hebt – roeren, zout en peper fixen, smaak op max.

Serveer die shit: Warm met rijst, uitjes en peterselie erop knallen. BOEM, je bent de king!

Appel en tamarinde droppen die zoet-zure punch, kokosmelk houdt het glad. Eet je gek! Selamat makan

Print pagina

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *