
500 g rundvlees, blokjes, stoofstyle
2 eetlepels olie, geen gedoe
2 uien, gehakt, snij snij
3 knoflookteentjes, bam, gehakt
2 cm gember, geraspt, fris
1 theelepel kurkuma, geel goud
1 theelepel koriander, pow
1 theelepel komijn, diep man
2 rode chili’s, hak hak, pitjes eruit als je chill wil
90 ml ketjap manis, zoetigheid
250 ml water, of bouillon als je flex bent
2 aardappels, blokjes, stevig spul
1 appel, geraspt, Malang-gamechanger
1 theelepel tamarinde, zuur bommetje
Zout en peper, jij bepaalt
250 ml kokosmelk, creamy als je durft
Gefrituurde uitjes en peterselie, top erop
Bereiding.
Spicebom maken: Uien, knoflook, gember, chili’s, kurkuma, koriander, komijn – hakken, mixen, vijzel of blender, knal het tot pasta. Geur in je neus!
Vlees droppen: Olie heet, rundvlees erin, bruin bakken. Spicebom erbij, 2-3 minuten laten knallen, aroma’s gaan los.
Low en slow: Water of bouillon splashen, ketjap manis erin, vuur laag, deksel erop, 1-2 uur sudderen tot dat vlees smelt.
Aardappels gooien: Blokjes erin, 20-30 minuten meekoken, stevig maar gaar, check check.
Next level twist: Appel rasp, tamarinde klats, kokosmelk als je ballen hebt – roeren, zout en peper fixen, smaak op max.
Serveer die shit: Warm met rijst, uitjes en peterselie erop knallen. BOEM, je bent de king!
Appel en tamarinde droppen die zoet-zure punch, kokosmelk houdt het glad. Eet je gek! Selamat makan