https://www.twitterhelpt.nl/doneren
https://tikkie.me/pay/StichtingTw/sG3PUVaPVjAC13peYimcVu
- BBQ-saus 750 ML250 ml ketchup – de backbone, Franklin-style, geen gezeik 100 ml appelciderazijn – fris als een lentebries, Tuffy weet wat-ie deed 100 ml sterke zwarte koffie – ja, koffie, trust me, Texas-vibes 80 g… Lees meer: BBQ-saus 750 ML
- Boeuf bourguignon 4 PersMarinade (de fundering): 1,5 kg runderwang – kusje erop 1 fles (750 ml) rode Bourgogne-wijn – Pinot Noir, geen goedkope rommel 100 ml cognac – voor die extra vibe 2 uien, grof in ringen… Lees meer: Boeuf bourguignon 4 Pers
- Sous vide kip met citroen-tijm 4 Pers4 halve kipfilets (sappig, geen droge troep) Sap van 1 citroen (zuur dat je voelt) 3 el olijfolie (smooth operator) 2 teentjes knoflook (gehakt, voor de punch) 2 takjes tijm (vers, anders skippen) Zout… Lees meer: Sous vide kip met citroen-tijm 4 Pers
- Sous Vide Ribeye met Koffie-Cacao 2 Pers2 ribeyes (250 g per stuk, goed gemarmerd, anders ben je een sukkel) 1 eetlepel gemalen koffie (medium roast, geen slappe hap) 1 eetlepel cacaopoeder (puur, geen zoete troep) 1 theelepel bruine suiker (voor… Lees meer: Sous Vide Ribeye met Koffie-Cacao 2 Pers
- New Orleans Gumbo 4 PersAndouille-worst: 400 gram, in plakjes gesneden. Geen andouille te vinden? Chorizo of rookworst kan, maar je mist die NOLA-swing. Kippendijen: 500 gram, zonder bot, in chunks gehakt. Dijenvlees houdt het sappig, geen droge borst… Lees meer: New Orleans Gumbo 4 Pers
- Caribische Runder curry met Aardappelen 4 Pers800 gram runderstoofvlees, in blokjes gesneden, klaar om te shinen. 2 uien, fijngesneden, tranen drogen we later wel. 3 teentjes knoflook, gehakt, want smaak is king. 1 rode peper, fijngesneden – pit erin of… Lees meer: Caribische Runder curry met Aardappelen 4 Pers
- Pesto alla GenoveseBereiding. Doe alles in een vijzel of blender en maal het tot een pasta. Print pagina
- LELAWAR BALI 4 pers.700 gram kip, in blokjes gesneden, ready om te shinen, yo! 2 sjalotten, fijngesneden, tranen skippen we, blijf sterk. 4 teentjes knoflook, gehakt, want flavor is de baas hier. 1 rode peper, in dunne… Lees meer: LELAWAR BALI 4 pers.
- Kaas-Uien Brood 4 pers.Bereiding. Verwarm een koekenpan met olijfolie en fruit hier de ui, en knoflook in aan tot het glazig ziet. Breng de ui op smaak met zout en peper en doe de komijn erbij. Roer… Lees meer: Kaas-Uien Brood 4 pers.
- Creoolse Pinda Soep 4 pers.Pinda’s (250g): De MVP van deze soep, die nootachtige dikte waar we voor leven. Kippen- of groentebouillon (1 liter): De basis die alles bij elkaar houdt—vers of uit een pak, jij kiest. Ui (1… Lees meer: Creoolse Pinda Soep 4 pers.
- Zeeuws SpekBereiding. Doe alle ingrediënten behalve het spek in een keukenmachine en pureer het zo dat er een gladde saus ontstaat. Snijd het buikspek aan de vet kant in om de cm in een raster. Besmeer… Lees meer: Zeeuws Spek
- Spaanse Kip Chorizo Lasagne 4 personen500g kippendijen, in kleine blokjes, klaar om te schitteren. 200g chorizo, dun gesneden, die brengt de vuurwerkshow! 1 ui, fijngesneden, tranen verboden, blijf sterk. 2 teentjes knoflook, gehakt, want smaak is king. 1 rode… Lees meer: Spaanse Kip Chorizo Lasagne 4 personen
- Japanse Stoofschotel 4 personen500 gram varkensbuik, in dikke 5 cm blokken, juicy en klaar om te shinen. 500 gram varkensschouder, ook in 5 cm stukken, extra smaakpower. 1 dikke daikon radijs, geschild en in 2 cm plakken,… Lees meer: Japanse Stoofschotel 4 personen
- Indische macaroni(2) 4 personenBumbu (de kruidenklapper): 3 teentjes knoflook, ff fijn hakken 2 sjalotten, snipperen alsof je leven ervan afhangt 1 rode chili, pitjes eruit als je niet tegen de hitte kan 1 tl kurkuma, voor die… Lees meer: Indische macaroni(2) 4 personen
- Opor Ajam 4 Pers1 hele kip (1,5 kg), in stukken gehakt, of 1 kg kippendijen, juicy en klaar om te shinen. 400 ml dikke kokosmelk, creamy en vol, geen slappe shit. 200 ml dunne kokosmelk, voor die… Lees meer: Opor Ajam 4 Pers
- Babi Tomat De Baas der Bazen 4 Pers1 kilo varkensschouder of buikspek – snij ‘m in dikke blokken, geen gepriegel Sap van 1 limoen – knijp ‘m uit alsof je boos bent 1 tl zout – gewoon, geen hippe onzin 1… Lees meer: Babi Tomat De Baas der Bazen 4 Pers
- Nua Tun 4 Pers1 kg runderschenkel, in stukken van 5 cm gesneden (met bot voor die extra smaakpower). 1 grote ui, gepeld en in vieren gehakt. 2,5 cm gember, geschild en in plakjes. 2 steranijs, voor die… Lees meer: Nua Tun 4 Pers
- Zwarte BonensausBereiding. Print pagina
- Stroganoff 4 Pers800 g runderhaas (filet mignon), in dunne reepjes gesneden. Ja, we gaan fancy, maar niet te fancy om het in een stoofpot te gooien. Snijd tegen de draad, anders wordt het taai als je… Lees meer: Stroganoff 4 Pers
- Pasta Aglio Olio 4 Pers400 g spaghetti – alleen de top spul, zoals De Cecco of Rummo. Dat goedkope spul is voor kneuzen die niet beter weten. 6-8 tenen knoflook, dun gesneden. En dan bedoel ik dun, niet… Lees meer: Pasta Aglio Olio 4 Pers
- Chili Con Carne 4 PersBereiding. Print pagina
- YAKITORI 4 personen500 g kippendijen – En dan bedoel ik de goeie, biologisch of scharrel, geen supermarkt troep. Kipfilet? Vergeet het, dat’s voor losers. 100 g kippenlevers – Optioneel, maar als je ballen hebt, doe je… Lees meer: YAKITORI 4 personen
- Sateh Ajam ToesoekVoor het gehakt 600 gram kipgehakt – Kies kipdijgehakt, dat is vetter en sappiger dan borst. 2 eetlepels kecap manis – Voor die zoete, sticky marinade. 1 eetlepel palmsuiker – Of bruine suiker als… Lees meer: Sateh Ajam Toesoek
- Daging Babi Katjang600 gram varkensbuik (of schouder als je moeilijk doet), in stoere blokjes van 2,5 cm gehakt. 150 gram geroosterde pinda’s, fijngemalen – ja, zelf roosteren, luilak, dat maakt het verschil! 2 eetlepels kokosolie –… Lees meer: Daging Babi Katjang
- Babi Roedjak500 gram varkensschouder of -buik (schouder voor bite, buik voor extra mals – kies je fighter) Voor de marinade: 2 eetlepels sojasaus (lichte variant, geen ketjap – dat is voor later) 1 eetlepel palmsuiker… Lees meer: Babi Roedjak
- Oma’s Kippensoep 4 personen1 hele kip (1,2-1,5 kg, poten en vel incluis, want zonder bot geen smaak). 3 liter water (gewoon kraanwater, we doen niet moeilijk). 2 uien, grof in stukken (huil maar, het is goed voor… Lees meer: Oma’s Kippensoep 4 personen
- Mihoen Goreng 4 personenVoor de mihoen 200 gram mihoen (rijstnoedels) – nee, geen fusilli, hoe creatief je ook bent. Warm water (om te weken) – kraanwater is prima, slootwater niet. Voor de saus 3 eetlepels sojasaus (licht)… Lees meer: Mihoen Goreng 4 personen
- Semoer Djawa 4 personen1 kg rundvlees (riblappen of sukadelappen, in blokjes van 3 cm – biefstuk is voor de elite, wij houden het echt) 2 grote uien (fijngesneden, huilen mag, het is emotioneel) 4 teentjes knoflook (gehakt,… Lees meer: Semoer Djawa 4 personen
- Tagliatelle Pomedoro 4 personen400 gram tagliatelle – vers als je fancy bent, anders uit een pakje. Maar hey, als je écht wilt flexen, maak je het zelf. 800 gram tomaten – San Marzano als je een snob… Lees meer: Tagliatelle Pomedoro 4 personen
- Indonesische Macaroni 4 personen500 gram macaroni 1 kippenbouillon blokje 200 gram nasivlees of gehakt 150 gram gepelde garnalen 2 uien fijngesneden 3 tenen knoflook fijngehakt 1 stukje trassi 200 gram witte/spitskool snippers 100 gram prei fijngesneden 1… Lees meer: Indonesische Macaroni 4 personen
- Laksa Singapore 4 personenKruidenpasta (Rempah, de Baas): 4 rode pepers – pit eruit als je soft bent, erin als je ballen hebt 2 stengels citroengras – alleen het witte, hak ‘m fijn 3 cm gember – vers,… Lees meer: Laksa Singapore 4 personen
- Javaanse Kip Kerrie 4 personenVoor de specerijenmix (aka het magische poeder): 2 tl kurkumapoeder (voor die insta-waardige gouden gloed) 2 tl korianderpoeder (geeft een citrusachtige vibe, net als je tante’s parfum) 1 tl komijnpoeder (voor de warmte, niet… Lees meer: Javaanse Kip Kerrie 4 personen
- Chinese karbonade 4 personen4 varkenskarbonades 2 eetlepels soja saus 1 eetlepel honing ½ theelepel sambal manis 2 tenen knoflook ½ theelepel vijfkruidenpoeder 1 eetlepel rum zout en olie Bereiding. Maak een marinade van rum, soja, fijngehakte knoflook,… Lees meer: Chinese karbonade 4 personen
- Butter Chicken 4 personen600 gram kipfilet of kippendijen – dijen voor die juicy vibes, filet als je lui bent. Voor de marinade: 1 kop (240 ml) dikke yoghurt – Griekse stijl, geen waterige troep. 2 eetlepels gember-knoflookpasta… Lees meer: Butter Chicken 4 personen
- Kip en bonen stoofschotel 4 personenOlijfolie 5 kleine uien, gehakt 4 teentjes knoflook, gehakt 1/2 tot 1 theelepel sambal 2 blikjes tomaten puree 1 kg drumsticks 1 rode paprika 1 bakje champignons 3 theel. paprikapoeder 3 theel. komijn 2… Lees meer: Kip en bonen stoofschotel 4 personen
- Pollo Chimichurri 4 personen4 kippenbouten 5 eetlepels sojasaus (marinade) Sap van 3 limoenen (marinade) chimichurri 3 tenen knoflook gepeld 1 rode ui gepeld 1/2 bosje platte peterselie 5 takjes koriander 1 rode peper 1/2 el oregano 4 el rode wijnazijn 2 el olijfolie peper zout Bereiding. Marineer de kippenbouten in de sojasaus en limoensap,… Lees meer: Pollo Chimichurri 4 personen
- Gangsa (gekruid rundvlees) 4 personen1 kg runder procereur – goed gemarmerd, snij ‘m in dikke chunks. Kruidenpasta (DIY, geen luie potjes): 2 eetlepels verse kurkuma – schil die shit en hak ‘m fijn (of 1 eetlepel poeder als… Lees meer: Gangsa (gekruid rundvlees) 4 personen
- Beef Shanghai 4 personenVoor het rundvlees: 600 g runderreepjes (biefstuk of flank, dun gesneden, geen slappe troep) 1 eetlepel Shaoxing-wijn – Chinese magie, koop het of huil later 1 theelepel lichte sojasaus – zoutige basis 1 theelepel… Lees meer: Beef Shanghai 4 personen
- Tonkatsu 4 personen4 dikke varkensfilets (150-200 g per stuk, varkenshaas als je ballin’ bent) Beetje zout en zwarte peper, versgemalen, geen gedoe 2 eetlepels witte miso, want umami is king 1 eetlepel yuzu-sap (of citroen als… Lees meer: Tonkatsu 4 personen
- Sapi Tjampoer Malang 4 personen500 g rundvlees, blokjes, stoofstyle 2 eetlepels olie, geen gedoe 2 uien, gehakt, snij snij 3 knoflookteentjes, bam, gehakt 2 cm gember, geraspt, fris 1 theelepel kurkuma, geel goud 1 theelepel koriander, pow 1… Lees meer: Sapi Tjampoer Malang 4 personen
- Frikandellen jongeuu! 6 stBereiding: Print pagina
- Keftedes me Salsa Domates 4 pers500 g rundergehakt (of mix ‘m met lam als je ballen hebt) 1 ui, fijngehakt tot tranen, want emotie hoort erbij 2 knoflookteentjes, geperst – geen vampiers hier 1 ei, lekker groot, voor de… Lees meer: Keftedes me Salsa Domates 4 pers
- Boemboes IndonesischBereiding. Kruiden:3½ theelepel koenjit 1 schijfje djahé1½ theelepel ketoembar 1½ theelepel sereh2 schijfjes laos ¼ theelepel djinten½ theelepel peperVoeg alle kruiden toe aan de overige ingrediënten, behalve de santen. Voeg dat als laatste toe… Lees meer: Boemboes Indonesisch
- Portugese Gamba’s con Caril 4 personen500 g middelgrote of grote rauwe, gepeld en darmkanalen verwijderd.zout naar smaak.1 eetlepel kerriepoeder.1/2 theelepel gemalen gember.1 eetlepel vers citroensap.45 g boter.1 ui, gehakt.2 tenen knoflook, fijngehakt.1 rode paprika, ontzaad en gehakt. 1 eetlepel… Lees meer: Portugese Gamba’s con Caril 4 personen
- Pittig Gekruide Bonensoep 4 personen500 gram bruine bonen uit blik 2 kruidnagels 1 blaadje salam 2 liter kippen bouillon 1 lombok in ringen of een theelepel HJ’s sambal ½ prei in ringetjes 1 grote ui fijn gesneden 6… Lees meer: Pittig Gekruide Bonensoep 4 personen
- Surinaamse Bonenschotel 4 personen500 gram bruine bonen – nachtje laten chillen in water, respect voor die prep! 2 uien – snij die boys fijn, tranen mag 4 knoflookteentjes – hak ze klein, geur is alles 1 rode… Lees meer: Surinaamse Bonenschotel 4 personen
- Ajam Santen 4 personenMarinade (kip wordt hier serieus van) 1 kg kippendijen, in grove stukken gehakt 2 teentjes knoflook, ff fijn hakken 1 sjalot, snipperen alsof je leven ervan afhangt 1 cm gember, raspen tot je erbij… Lees meer: Ajam Santen 4 personen
- Franse Uiensoep 4 personen1,5 kg gele uien – Ja, dat is anderhalve kilo van die stinkende, traanopwekkende bollen die je leven zuur maken. Snijd ze dun, als je tenminste niet te lui bent. 100 g ongezouten boter… Lees meer: Franse Uiensoep 4 personen
- Sateh Bali 4 personen500 gram rundvlees 1 ui 2 tenen knoflook 2 dl santen 1 theelepel asem 4 kemirinoten½ theelepel laos ½ theelepel sereh½ theelepel koenjit ½ theelepel djahé1 eetlepel ketoembar ½ eetlepel djinten1 theelepel trassi 2… Lees meer: Sateh Bali 4 personen
- Ajam Pedis 4 personen1 kg kippendijen – Met bot en vel, want dat geeft smaak, geen droge filetbagger. 4 rode lomboks – Pittige jongens, zaadjes eruit als je een softie bent. 6 teentjes knoflook – Hak ze… Lees meer: Ajam Pedis 4 personen
- Foe Yong Hay 4 personenVoor de omelet: 6 grote eieren – scharrel, want gelukkige kippen maken gelukkige omeletten 200 gram garnalen – schoongemaakt en drooggedept, of kip als je de zee liever mijdt 100 gram taugé – krokant… Lees meer: Foe Yong Hay 4 personen
- Sop Tomat Tjina 4 personen1 kg rijpe tomaten (het liefst Roma of San Marzano voor die volle smaak) 1 grote ui, fijngesneden 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 stuk gember (3 cm), geraspt 1 rode chilipeper, fijngesneden (optioneel, maar… Lees meer: Sop Tomat Tjina 4 personen
- Semoer Ajam 4 personen1 kg kippendijen met bot – Botten, baby! Dat is waar de magie zit. Geen droge kipfilet hier, we gaan all-in! 3 eetlepels plantaardige olie – Olijfolie? Ga terug naar Italië, dit is Indonesië,… Lees meer: Semoer Ajam 4 personen
- Char siu 4 personenBereiding. Hoe flik je dit? 1. Marinade fiksen Gooi alles voor de marinade in een kom – hoisin, soja, honing, Shaoxing, five-spice, knoflook, gember, sesamolie. Roer het door alsof je een DJ bent. Moet… Lees meer: Char siu 4 personen
- Babi Guling 8 personen1,5 kg varkensschouder of buikspek, mét zwoerd want die crunch is life 2 el arachideolie, om te smeren Sap van 1 limoen, zure kickstarter Zout, gooi wat je ballen aankunnen Voor de bumbu (kruidenbom) … Lees meer: Babi Guling 8 personen
- Spicy Butter Chicken 4 personen800 gr huidloze, zonder been kippendijen – in blokjes gesneden 1 eetlepel citroensap 1/2 eetlepel chilipoeder zout naar smaak 1 kop yoghurt zout naar smaak 2 eetlepels knoflookpasta 1/2 eetlepel garam masala 2 eetlepels… Lees meer: Spicy Butter Chicken 4 personen
- Viskoekjes met komkommer relish 12st300 g witvisfilet, in blokjes. 2 eetl. rode kerriepasta. 1 ei. 2 eetl. vissaus. 1 theel. kristalsuiker. 2 eetl. maïzena. 3 Citrus bladen (djeroek poeroet), in smalle reepjes. 1 eetl. gehakte verse koriander. 50… Lees meer: Viskoekjes met komkommer relish 12st
- Atjar1 grote ui ½ komkommer, geschild in halve plakjes. 1 grote rode peper, zonder zaden 3 wortelen ¼ witte kool 3 teentjes knoflook 1 tl laos 1 tl djahé (gemberpoeder) 1 tl ketoembar (gemalen… Lees meer: Atjar
- Kou rou (gesmoorde spek) 4 personen1 kg varkensbuik (met vel, goeie kwaliteit, geen supermarkt-rotzooi) 3 eetlepels Shaoxing-wijn (of sherry als je lui bent) 2 eetlepels donkere sojasaus 1 eetlepel lichte sojasaus 1,5 theelepel vijfkruidenpoeder (gewoon doen, trust me) 1… Lees meer: Kou rou (gesmoorde spek) 4 personen
- Spaghetti Alla Carbonara 4 personen400 gram spaghetti – Goede kwaliteit, want die goedkope troep verknalt alles. 150 gram guanciale – Wangspek, mensen, pancetta is voor de luie types. 4 eidooiers – Van blije kippen, want dat proef je.… Lees meer: Spaghetti Alla Carbonara 4 personen
- Semur Daging 4 personen1 kg runderprocereur, in stukken van 5 cm gehakt – want we doen niet aan half werk 4 sjalotten, dun gesneden 4 teentjes knoflook, dun gesneden 1 tl gemalen nootmuskaat 4 kruidnagels 1 kaneelstokje… Lees meer: Semur Daging 4 personen
- Thaise Tom Kha Kai 4 personen500 g kippendijen, dun gesneden (dijen voor die juicy bite) 400 ml kokosmelk (volle bak, geen light onzin) 500 ml kippenbouillon (zelf getrokken of topkwaliteit) 2 stengels citroengras, gekneusd en gehakt 4 cm galangal,… Lees meer: Thaise Tom Kha Kai 4 personen
- Babi Pangang 4 personen1 kg varkensschouder (malser dan die klassieke varkensbuik, trust me) 3 el sojasaus (geen goedkope troep, ga voor kwaliteit) 2 el Shaoxing rijstwijn (of droge sherry als je even krap zit) 1 el vers… Lees meer: Babi Pangang 4 personen
- Risotto met Paddestoelen 4 personen300 gram Arborio- of Carnaroli-rijst. Geen discussie, geen ander type. Dit is risotto, niet je oma’s rijstepap. 50 gram gedroogde porcini. Ja, die dure. Wil je umami of een flauwe hap? 200 gram verse… Lees meer: Risotto met Paddestoelen 4 personen
- Zuppa di Pomodoro 4 personen1 kg San Marzano-tomaten (of andere knetterrijpe jongens, geen flauwe kasdingen) 1 dikke ui, fijngehakt 3 tenen knoflook, klein beetje pletten en hakken 2 stengels bleekselderij, fijngehakt (geen must, maar geeft pit) 1 wortel,… Lees meer: Zuppa di Pomodoro 4 personen
- Hutspot uit Madrid 8/10 Prs330 g gedroogde kikkererwten. 200 g rookspek, in 3 even grote stukken gesneden.1 varkenspoot.500 g runder- of kalfsschenkel, aan één stuk.1 soepkip van circa 2 kg.1 bouquet garni van 3 takjes verse tijm, 3… Lees meer: Hutspot uit Madrid 8/10 Prs
- Kip Piri-Piri 4 personen90 gr grof gehakte verse pikante rodechilipepers.5 tenen knoflook, fijngehakt.1 theelepel zout.2,5 dl olijfolie.4 eetlepels witte-wijnazijn. 1 theel organo.1 theel gerookte paprika. sap van halve citroen. 2 theel cayennepeper 800 gr kippendijen Bereiding. Doe… Lees meer: Kip Piri-Piri 4 personen
- Quiche Dimi 4 personen5 plakjes bladerdeeg200 gr. mager gerookte spek teentje knoflook geperstvers gemalen peper naar smaakmespuntje zout mespuntje komijn poeder200 gr. gemalen gruyiere kaas4 eieren250 mililter room 100 gr. tros tomaat in kwart gesneden handje rucola fijn… Lees meer: Quiche Dimi 4 personen
- Sparerib marinade 4 personenVoor 3 kg spareribs 1 citroen, uitgeperst, 3-4 el honing, 1 el donkere basterdsuiker, 8 tenen knoflook, geperst, HJ’s Sambal naar smaak 2 uien (fijn), 2 el wijnazijn, 200 ml tomatenketchup, 1 el worchestersaus,… Lees meer: Sparerib marinade 4 personen
- Javaanse Lams Stoofschotel 4 persMarinade (voor dat lam met attitude) 5 knoflookteentjes, fijngehakt alsof je boos bent 3 sjalotten, in de prak 2 el verse kurkuma (of 1 el poeder als je lui bent) 1 el gember, geraspt… Lees meer: Javaanse Lams Stoofschotel 4 pers
- Pinda Soep 4 personenVoor de bumbu (de smaakbom): 4 sjalotten—pel ze als een pro, geen luie ui hier. 3 teentjes knoflook—sla ze plat, laat ze zweten. 2 rode chilipepers—breng de hitte, maar overdrijf niet, tenzij je een… Lees meer: Pinda Soep 4 personen
- Goulash 4/6 personen1,5 kg runderstoofvlees (sukade of riblappen, want we gaan niet voor dat droge supermarktspul). Snijd het in blokjes van 2,5 cm, of doe maar wat, ik ben je moeder niet. 2 grote uien, fijn… Lees meer: Goulash 4/6 personen
- Bami Goreng 4 personenMARINADE (want we doen niet basic) 200 gram kipfilet, in dunne reepjes gesneden 150 gram garnalen, gepeld en klaar 2 eetlepels sojasaus (licht, yo) 1 eetlepel verse gember, geraspt (geen poeder,… Lees meer: Bami Goreng 4 personen
- Vietnamese loempia’s. 20 Stuks20-25 vellen rijstpapier310 g kipgehakt (of half krab, half varkensgehakt20 g glasvermicelli1 wortel, in dunne repen gesneden1/4 kool, in dunne repen gesneden2 lente-uitjes, fijngehakt1 tl suiker 1/2 tl zout 1/2 tl witte peper 1… Lees meer: Vietnamese loempia’s. 20 Stuks
- Moussaka. 4 Pers2 dikke aubergines, in plakken van 1 cm gehakt Olijfolie, goeie shit, royaal Zout & zwarte peper, geen gezeur Gehaktbom: 500 g lamsgehakt, juicy as fuck 500 g rundergehakt, voor die extra punch 1… Lees meer: Moussaka. 4 Pers
- Surinaamse Macaroni met Kip. 4 Pers400 g macaroni (schelpjes of elleboogjes, wat je vibe is) 500 g kipdijfilet, in blokjes (dij is sappiger dan borst, trust me) 1 grote ui, fijngesneden 3 teentjes knoflook, gehakt 1 madam Jeanette peper,… Lees meer: Surinaamse Macaroni met Kip. 4 Pers
- Kippenvleugeltjes Met Rijstenwijn.2 eetl. zoete sojasaus 2 eetl. aromat 1 ¼ dl rijstwijn 2 tenen knoflook 600 g kippenvleugeltjes 2 eetl. zonnebloemolie 10 dunne plakjes gemberwortel zout en peper Garnering: korianderblaadjes, sesamzaadjes, 2 rode chilipepers, in… Lees meer: Kippenvleugeltjes Met Rijstenwijn.
- Thaise Macaroni 4 personen400 g macaroni zout 400 g gepelde grote garnalen (scampi) 4 lente-uitjes 3 uien, fijngehakt 2 eetl. zonnebloemolie 2 tomaten in blokjes gesneden 3 eetl. tomatenpuree 2 eetl. aromat 2 teentjes knoflook 2 eetl.… Lees meer: Thaise Macaroni 4 personen
- Ajam Paniki. 4 personen700 g kipdijfilet (of drumsticks)250 ml kokosmelk4 sjalotten4 tenen knoflook2 theelepels h&j’s sambal1 stengel sereh 3 salam bladeren (Indisch laurier) 1,5 el limoensap2 tl gula djawa (of bruine suiker)2 tl djahé1 tl laos Bereiding.… Lees meer: Ajam Paniki. 4 personen
- Ikan Goreng. 4 personen800 gram stevige vis zoals bv. Kabeljauw, schelvis of zeeduivel. Zout sap van 2 limoenen 1 ½ eetlepel maisolie 5 dl olie om te frituren 2 eetlepels maizena 1 theelepel bakpoeder 5 eetlepels tarwebloem… Lees meer: Ikan Goreng. 4 personen
- Ajam Pangang 4 personen1 ½ kg panklare braadkip6-8 lente-uien4 teentjes knoflook2-3 stengels sereh (citroengras)5 kemirinoten1 theel. trassi (garnalenpasta)1-2 theel. sambal badjak1 theel. kurkuma (geelwortel)2 theel. ketoembar (koriander)1 theel. djinten (komijn)ketjap asin6 eetl. zonnebloem- of maïsolie4-5 dl kokosmelk… Lees meer: Ajam Pangang 4 personen
- Roedjak 4 personen1 eetlepel tamarindemoes ½ theelepel trassi 3 zoetzure appels 1 rijpe mango 1 sinaasappel ½ verse ananas 1 komkommer 1 theelepel HJ’s sambal djeruk 4 eetlepels ketjap manis 100 gram palmsuiker Bereiding. 1. Week… Lees meer: Roedjak 4 personen
- Varkensvlees in zoetzure saus. 4 Pers600 gram buikspek met zwoerd ½ theelepel zout3 theelepels rijstwijn of droge sherryI losgeklopt ei1 middelgrote groene paprika60 gram bamboescheuten2-3 lente-uitjes4 teentjes knoflook125 gram maïzenaolie voor de frituur 2 theelepels sesamolie ZOETZURE SAUS:2 eetlepels suiker1… Lees meer: Varkensvlees in zoetzure saus. 4 Pers
- Roti met gele erwten vulling.Ingrediënten voor de vulling: 300 g dahl (gele spliterwten) 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 Madam Jeannette peper mespunt kurkuma zout naar smaak 2 el zonnebloemolie ingrediënten roti: 1 kg zelfrijzend bakmeel700 ml water1 theelepel… Lees meer: Roti met gele erwten vulling.
- Sambal Goreng Oedang. 4 personen.3 rode pepers 3 lente uien 4 tenen knoflook 1 tomaat ontveld en fijn gesneden. 1 theelepel palmsuiker 1 stengel sereh sap van een halve limoen 6 cm gember vers 600 gram gepelde garnalen… Lees meer: Sambal Goreng Oedang. 4 personen.
- Gado Gado. 6 personen.1 kleine bloemkool½ witte kool2 grote aardappelen, vastkokend300 gram sperziebonenzout200 gram verse taugé1 kleine komkommer6 hardgekookte eieren Voor de pindasaus:3 sjalotten4 teentjes knoflook250 g geroosterde pinda’s, ontvliesd6 eetl. ketjap manis (zoetesojasaus)sap van 2 citroenen1… Lees meer: Gado Gado. 6 personen.
- Mosselen met Basilicum. 4 pers4 kg mosselen6 ½ dl water6 sjalotten, in plakjes gesneden3 stengels sereh3 eetl. Vissaus 2 tenen knoflook teenjes geperstzout en peper1 handje basilicumblaadjes Bereiding 1. Borstel de mosselen grondig schoon, knip de baarden weg… Lees meer: Mosselen met Basilicum. 4 pers
- Chillisaus.3 sjalotten2 grote chilipepers4 tenen knoflook2 eetl. vissaus1 eetl. citroen/limoensap1,5 theel. suiker Bereiding 1 Voor deze saus moeten de sjalotten, chilipeper en knoflook een enigszins aangebrand ofrokerig aroma krijgen.2 Pel de sjalotten en leg… Lees meer: Chillisaus.
- Biefstuk in Oestersaus. 4 personenIngrediënten. 400 gram biefstuk of ossenhaasopgeklopt eiwit3 eetlepels olie om te bakken2 gesneden lente-ui2 cm gember2 theelepels maïzena2 eetlepels water4 eetlepels oestersaus2 ½ eetlepel rijstwijn of droge sherry2 eetlepel lichte sojasaus2 theelepel sojasaus met champignonsmaak2… Lees meer: Biefstuk in Oestersaus. 4 personen
- Varkensvlees van het spit. 4 personen500 g hamlappen of fricandeau, dikke hompen, geen flauwekul 2 el lichte sojasaus, zout als een baas 3 el moutsuiker, zoeter dan je oma’s complimentjes 1,25 dl kokend water, recht uit de hel 2… Lees meer: Varkensvlees van het spit. 4 personen
- Martabak. 4 personenDeeg. 300 gram tarwebloem 1 ei ½ theelepel zout 4 eetlepels zonnebloem olie Vulling. 6 lente uien 5 sjalotjes 4 teentjes knoflook 3 eetlepels zonnebloemolie 3 dl olie om te bakken 200 gram rundergehakt… Lees meer: Martabak. 4 personen
- Telor Belado. 4 personen6 dikke eieren (kamertemp, geen geklooi met koude shit) Sambal (de ruggengraat): 10 rode rawits (of lomboks als je ballen hebt) 2 rode paprika’s (voor die kleur en een zachte jab) 4 knoflookteentjes (vers,… Lees meer: Telor Belado. 4 personen
- Roti kip Masala. 4 personen4 roti platen (te koop bij de toko) 1 ½ kg kippenbouten 1 dl olie 3 uien (gesnipperd) 5 tenen knoflook 40 g Hindoestaanse masala kerrie 1,5 eetlepels tomatenpuree 3 dl kippenbouillon 4 aardappels… Lees meer: Roti kip Masala. 4 personen
- Daging boemboe Bali 4 personen1 eetlepel tamarinde moes 800 gram runderlende 4 lente uitjes 4 teentjes knoflook 6 cm verse gember 3 stengels sereh 1 ½ theelepel trassi 5 eetlepels zonnebloemolie 3 eetlepels ketjap manis 1 theelepel HJ’s… Lees meer: Daging boemboe Bali 4 personen
- Ikan Pepesan 2 personen500 gram makreel, schoongemaakt en klaar om te knallen Bananenbladeren, gewassen en soepel gemaakt 1 tomaat, in plakjes gehakt 1 kleine ui, in ringen gesneden Handje petai bonen (als je durft, anders skip je… Lees meer: Ikan Pepesan 2 personen
- Nasi Keboeli 4 personenRijst met krokante kip. 1 pan klare kip van 1 ½ kg 4-5 lente uien of sjalotten 3-4 knoflooktenen 6 cm verse gember 1 stengel sereh (citroengras) 3 kruidnagels 1 theelepel HJ’s sambal 1… Lees meer: Nasi Keboeli 4 personen
- Tempeh Goreng 4 personenIngrediënten 6 lente uitjes 5 tenen knoflook 500 gram tempeh 3 dl zonnebloemolie om te frituren 1 theelepels HJ’s sambal 3 theelepels palmsuiker 3 eetlepels ketjap asin 3 eetlepels ketjap manis 2 theelepels kurkuma… Lees meer: Tempeh Goreng 4 personen
- Thaise Babi Ketjap 4 personenIngrediënten Marinade (voor die smaakexplosie) 500 g varkensschouder, in dunne reepjes gesneden (dun, hè, anders mis je de vibe!) 4 tenen knoflook, fijngehakt tot moes 2 cm gember, geraspt, geen gezeik 1 stengel citroengras,… Lees meer: Thaise Babi Ketjap 4 personen
- KM Nasi Goreng 4 personenIngrediënten 100 gr gerookte spekblokjes 200 gr witte rijst zout 4-6 sjalotten 3 tenen knoflook ½ theelepel trassi 5/6 eetlepels zonnebloemolie 4 eieren 4 eetlepels ketjap manis 2 theelepels HJ’s sambal 2 eetlepels gehakte… Lees meer: KM Nasi Goreng 4 personen
- Daging Rempah 4 personenIngrediënten Indische gehaktballetjes 600 gram rundergehakt 2 eetlepels ketjap manis 2 eetlepels kokosmelk 1 ½ theelepel trassi 2 theelepels palmsuiker 3 sjalotten gesnipperd 3 teentjes knoflook 5 cm verse gember 250 gram geraspte droge… Lees meer: Daging Rempah 4 personen